Over mij

Hi, ik ben DJ Baltix en ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

In het "normale leven" kent men mij als Kris. Hoe afgezaagd het ook klinkt: DJ-en en producen is mijn passie. Ik ben opgegroeid in een familie waar veel professioneel werd gezongen en gedrumd. Ik kan er dus niks aan doen: ritme zit in mijn bloed. House en dance muziek hebben een grote rol gespeeld sinds de middelbare school. In de jaren '80 begon ik met crate digging, op zoek naar die speciale 12" vinyl remix van mijn favoriete artiesten. Dus ja, ik ben opgegroeid met Disco, de vroegste Dance en de eerste Acid House. En ik heb mij suf gedanst in de Amsterdamse clubs.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met producen en DJ-en. Het maken van mijn eigen muziek en mixes bezorgde mij zoveel kippenvel, dat ik er nooit meer mee kan stoppen.

Mijn hedendaagse stijl is funky en bestaat uit een mengsel van diverse populaire House sub-genres, zoals Tech House, Afro House, Soulful House en Deep House. Ik vind het te gek om dit te combineren met throwback tracks en creatieve mashups van 80's, 90's en 00's bangers.
Ik doorzoek nog wekelijks "record crates" voor de laatste en heetste tracks. Alleen niet meer in fysieke platenwinkels, maar in de professionele DJ Record Pools.

Mijn doel? Jou in beweging houden, waar je ook bent.

Releases

Edits - Mashups - Bootlegs